Smartlog v3 » Børnetøj » Halogen belysning
Opret egen blog | Næste blog »

Børnetøj

Blog med beskrivelse af udvalgte varer og mærker indenfor børnetøj

Halogen belysning

25. Feb 2011 11:56, jaconline

Der findes mange forskellige belysnings former, og en af de nyere af slagsen er halogenbelysning. Der bruges halogendioder i disse lamper, indbygningssports osv.
Halogenbelysning har tidligere ikke været specielt energieffektive, men det er efterhånden blevet, efter teknologien er blevet udviklet yderligere. I dag er de bedste på markedet ca 40% mere energibesparende end andre modeller, og de kan desuden holder ca dobbelt så mange timer, inden de er udtjent.
Halogen bruges ofte i indbygningsspots, da de kræver meget lidt plads, og udvikler meget lidt varme. Og netop den lave varmeudvikling er en kæmpe fordel i feks butikker eller kontorer, hvor der om sommeren kan blive meget varmt pga vejret. Sådanne steder vil man typisk bruge airkondition anlæg til at holde en behagelig temperatur. Ved at bruge halogenbelysning, nedsætte man behovet for afkøling, og der spares således penge, da der bruges mindre strøm til lyset, samt mindre strøm på nedkøling.
Det er dog ikke alle steder man bare kan udskifte de mere gammeldags lamper til halogenbelysning. Så der bør altid tages kontakt til en autoriseret el-installatør, for at finde ud af muligheder og evt begrænsninger
Bemærk at halogenlamper normalt koster lidt mere end andre typer belysning, så du skal derfor se det som en investering i lavere strømforbrug, og være opmærksom på, at der kan gå et par år inden det er tjent tilbage. Men så giver det også en øget komfort og velvære, hvilket i sig selv bør tages med i beregningerne.